* Zaloguj się   * Zarejestruj się


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
 Temat postu: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Sob Lip 21, 2018 8:25 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lut 10, 2016 9:40 am
Posty: 230
Miejscowość: 3miasto
Witajcie

Posiadam moduł BT do NEQ. Robię tak:
- przykręcam moduł zamiast pilota
- włączam montaż (moduł zaczyna mrugać dość żwawo)
- włączam kompa, paruje się z modułem BT i tu się sprawa kończy. Nic się nie dzieje poza sparowaniem. Moduł wciąż żwawo mruga.

Podłączyłem telefon.. to samo. Co robię złe ?

W menadżerze urządzenie pokazuje mi modoł BT dla com3 i com4
Windows 7 HP / 64bity telefon z Andkiem.

W telefonie wpisałem niepoprawny kod parowania i odrzucił połączenie, więc kod jest ok. Po niby sparowaniu wykryte urządzenie w urządzeniach otrzymuje prawidłową nazwę (MxMount) zarówno w kompie jak i w telefonie. Wciąż mruga.

_________________
Bike, true way of life
-= rwm.org.pl =-


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Nie Lip 22, 2018 8:28 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Gru 08, 2014 8:16 pm
Posty: 847
A czego oczekujesz bo z tego co opisujesz wg mnie wszystko ok...

_________________
pozdrawiam
Krzysztof


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Pon Lip 23, 2018 10:14 am 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Gru 15, 2012 6:26 pm
Posty: 1090
Miejscowość: Zabrze
Musisz odpalić EQMOD i dopiero wtedy dioda zacznie świecić światłem ciągłym.
Najprościej skonfigurować port com a następnie odpalić montaż skrótem Toolbox z folderu EQMODa.

Problemy z połączeniem przez BT miałem w trakcie nieukończonej aktualizacji windy.
Win10 blokuje dostęp do ukończenia aktualizacji. Na nieszczęście zaczęło się podczas wyjazdu w teren.

_________________
Pozdrawiam.

Columbus 13", TSAPO906, HEQ5, QHY183


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Pon Lip 23, 2018 12:15 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lut 10, 2016 9:40 am
Posty: 230
Miejscowość: 3miasto
No więc eqmod nie wykrywa na żadnym com-ie montażu.

_________________
Bike, true way of life
-= rwm.org.pl =-


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Pon Lip 23, 2018 12:48 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Gru 08, 2014 8:16 pm
Posty: 847
Samoczynnie czasem ma problem aby wykryć więc podaj mu ręcznie któryś z portów o których wspomniałeś że się pojawiły.

_________________
pozdrawiam
Krzysztof


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: NEQ i BT pytanie kontrolne
PostWysłany: Wto Lip 24, 2018 9:17 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Śro Lut 10, 2016 9:40 am
Posty: 230
Miejscowość: 3miasto
A więc tak, należało wpisać konfigurację ręcznie żaden automat. Połączyło się, uff.

_________________
Bike, true way of life
-= rwm.org.pl =-


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: holeris, kakol, pmczarny, qbanos85 oraz 52 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group