* Zaloguj się   * Zarejestruj się


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
 Temat postu: Stellarium a komety
PostWysłany: Śro Paź 23, 2013 9:59 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Paź 21, 2013 4:11 pm
Posty: 1422
Miejscowość: Olkusz
Mam pytanie co trzeba w stellarium zrobić żeby mi pokazało komety? Widzę tylko ISON-a a chciałbym zobaczyć gdzie resztę można poobserwować.

_________________
Taurus 13"
Meade 6.5, Meade 8.8, ES 14, ES 30
OIII 2"
Nikon EX 10x50,


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Czw Paź 24, 2013 12:38 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Sob Paź 20, 2012 5:14 pm
Posty: 78
Miejscowość: Kraków - Bieńczyce
orzeszek1916 napisał(a):
Mam pytanie co trzeba w stellarium zrobić żeby mi pokazało komety? Widzę tylko ISON-a a chciałbym zobaczyć gdzie resztę można poobserwować.


to ja się podepnę do tematu :D bo też jestem ciekaw.

_________________
BK909 OTA,GSO 150/750,EQ3-2 z napędem,EOS350D,MPCC mark III,HD rocket,DO 12x50


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Czw Paź 24, 2013 12:47 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Lip 12, 2012 10:33 am
Posty: 536
https://www.astromaniak.pl/viewtopic.ph ... 81#p247481


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Czw Paź 24, 2013 3:20 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Paź 21, 2013 4:11 pm
Posty: 1422
Miejscowość: Olkusz
Dziękuje o to właśnie chodziło. Wszystko działa jak należy :)

_________________
Taurus 13"
Meade 6.5, Meade 8.8, ES 14, ES 30
OIII 2"
Nikon EX 10x50,


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Nie Gru 14, 2014 3:26 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Lip 12, 2012 10:33 am
Posty: 536
Hej, o ironio, wyżej sam podawałem metodę dodawania komet do Stellarium, a dzisiaj ja mam z tym problem. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem, że przycisk "konfiguruj" jest nieaktywny i nie można nic przez to dodać?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94f ... 230aa.html

Zapomniałem dodać, wersję mam najnowszą.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Nie Gru 14, 2014 3:37 pm 
Offline

Rejestracja: Śro Lut 22, 2006 7:28 pm
Posty: 166
Nie używam stellarium, ale obstawiam, że plugin edytora nie został załadowany, więc nie możesz zmienić jego konfiguracji.
Zapewne po zaznaczeniu checkboxa "Załaduj przy uruchomieniu programu" i restarcie programu będziesz już mógł konfigurować... :)

_________________
Damian


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Stellarium a komety
PostWysłany: Nie Gru 14, 2014 3:52 pm 
Offline

Rejestracja: Czw Lip 12, 2012 10:33 am
Posty: 536
Dzięki właśnie tak. ;)


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group