* Zaloguj się   * Zarejestruj się


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ] 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 1:32 pm 
Offline

Rejestracja: Pią Lut 15, 2008 10:07 pm
Posty: 147
Czy nikt nie zna tego programu nawet dema? Bo szukam dema tego programu


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 2:01 pm 
Miałem do czynienia z wersją wcześniejszą 5.00. Program to potężna baza danych dot obiektów na niebie. To połączanie wyglądu stellarium z CDC.
Posiada możliwość elastycznego dostosowywania wyglądu wyświetlanej mapy, w aspekcie: obiektów, linii, kształtów gwiazdozbiorów, otoczenia, nazw, wyświetlanych etykiet itp. pozwala na dogodne zbliżenia. Umożliwia robienie wydruków wycinków nieba.
Umożliwia aktualizuję online danych obiektów np. komet, planetoid.
Ogólnie wypas: 6.00 musi być o klasę wyżej.


Góra
  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 2:35 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Paź 19, 2007 5:34 pm
Posty: 141
Miejscowość: Rzeszów
Ignisdei napisał(a):
Miałem do czynienia z wersją wcześniejszą 5.00. Program to potężna baza danych dot obiektów na niebie. To połączanie wyglądu stellarium z CDC.
Posiada możliwość elastycznego dostosowywania wyglądu wyświetlanej mapy, w aspekcie: obiektów, linii, kształtów gwiazdozbiorów, otoczenia, nazw, wyświetlanych etykiet itp. pozwala na dogodne zbliżenia. Umożliwia robienie wydruków wycinków nieba.
Umożliwia aktualizuję online danych obiektów np. komet, planetoid.
Ogólnie wypas: 6.00 musi być o klasę wyżej.


Słusznie Igni prawi...
Ja tylko dodam, że niektórym nie podchodzi (podobnoż nie jest tak dokładny-zasłyszana opinia) i niektórzy przedkładają TheSky6 nad Starry Night. Sam Starry Night 6 ma kilka wersji odchudzenia-co przedkłada sie na cenę.Jeśli nie masz zamiaru sterować z jego poziomy telepem-można śmiało zapłacic mniej (lub wcale :))

Ja sam byłem użytkownikiem od wersji 4.0 począwszy do obecnej ale kiedy zapoznałem się z TheSky6 nie mogę sie zdecydować który mi się bardziej podoba i który chciałbym sobie kupić (na pewno byłaby to odchudzona wersja)

_________________
http://tekaprzyrodnika.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 5:09 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 10, 2006 2:23 am
Posty: 263
Miejscowość: Centrum Polski
Witam
W/g mnie program super.
pozdro Anva

_________________
Nie każdy anioł jest lub musi być dobry...


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 6:56 pm 
Offline

Rejestracja: Sob Mar 15, 2008 6:49 pm
Posty: 2
też mam ten programik, ale mam parę problemów; nie mogę włączyć Allsky image i po aktualizacji program sie sypie albo w ogóle sie nie odpala. Może ktoś ma rozwiązanie na to Allsky


Góra
 Profil  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 7:49 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Sty 06, 2008 1:32 pm
Posty: 462
Miejscowość: Zamość
napster666 napisał(a):
też mam ten programik, ale mam parę problemów; nie mogę włączyć Allsky image i po aktualizacji program sie sypie albo w ogóle sie nie odpala. Może ktoś ma rozwiązanie na to Allsky


Nawet nie mogę znaleźć tego Allsky image... mam ten programik od dzisiaj z najnowszym updatem 6.2.3 i muszę przyznać, że jest na prawdę fajny. Najbardziej lubię się bawić, jak podróżuje po Wszechświecie... to lecę sobie na Słoneczko, to na Jowisz, a tu znowu na Andromedę xD... a jeszcze genialną rzeczą jest to, że pokazuje położenie satelit... przydatne może być ;).

_________________
Synta Sky-Watcher 8"
Celestron Ultima LX 13mm
Super Plössl: 25 mm, 10 mm

Carl Zeiss Jena Jenoptem 10x50
-----
www.zsma.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 8:03 pm 
Offline

Rejestracja: Sob Mar 15, 2008 6:49 pm
Posty: 2
jak zainstaluje tego update 6.2.3 to mi sie program nie chce odpalić :/
Allsky image włącza sie w: w lewym panelu klika sie na Sptions -> Stars-> i tam nad Globular Clusters powinno byc All-Sky Image, ale ja tego nie mam, a jak z tym u was ? Sprzęt do tego mam jak najbardziej odpowiedni

// do podróży międzygwiezdnych polecam StarStrider, wygląda ładniej niż Starry Night


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:54 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lip 13, 2008 8:07 pm
Posty: 1716
Miejscowość: PSR B1620-26 c Methuselah
Witam

Mam problem z Starry Night Pro Plus 6 niemogę go zainstalować na Viscie Home Premium SP1
A o dziwo wersja 4 chodzi jak ta lala :D
Może ktoś wie co jest nie tak :shock:

_________________
http://astronomiaamatorska.blogspot.com


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:03 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Wrz 09, 2008 4:25 pm
Posty: 429
Miejscowość: Chrzanów
Problem jest nie tylko na Viscie, na XP SP3 co prawda się instaluje, ale się wykłada w momencie w którym powinien się wyświetlić rendering nieba.

_________________
Soligor MT-800 na HEQ5, Orion SkyGlow 2", vixen LV 18mm, Plossle 4, 10 i 25mm, filtr księżycowy, obecnie w Obserwatorium w Sopotni Wielkiej.
http://www.polaris.org.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:10 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Sty 15, 2008 11:09 pm
Posty: 1434
Rozumiem, że TEN update na XP jest zainstalowany ?

_________________
EX10x50 WOStar71 SCT8EHD LS50THa QHY163M ASI178MC ASI183MMPro AZ-EQ5 ...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:12 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lip 13, 2008 8:07 pm
Posty: 1716
Miejscowość: PSR B1620-26 c Methuselah
Jak dobrze pamiętam u mnie na XP SP3 chodził normalnie tylko miałem za słaby komp.
A teraz gdy mam wydajniejszy sprzęt z Vistą to jest problem z samą instalacją.

_________________
http://astronomiaamatorska.blogspot.com


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:13 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Wrz 09, 2008 4:25 pm
Posty: 429
Miejscowość: Chrzanów
Tak, jest zainstalowany. Bez niego jest zresztą tak samo.

_________________
Soligor MT-800 na HEQ5, Orion SkyGlow 2", vixen LV 18mm, Plossle 4, 10 i 25mm, filtr księżycowy, obecnie w Obserwatorium w Sopotni Wielkiej.
http://www.polaris.org.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:17 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 13, 2009 7:32 pm
Posty: 48
Miejscowość: Lubelskie, 12km od Puław
Na Viście spróbuj zainstalować ale przy wyłączonej kontroli konta użytkownika.
Panel Sterowania - Konta użytkowników - "włącz lub wyłącz funkcję Kontrola konta użytkownika"...
Powinno ruszyć.

_________________
Pozdrawiam!
Dariusz P.

Refraktor: Bresser Messier R-90 90/900 MON-1+napęd osi RA
Okulary: Plössl 25 mm, 15 mm, 10 mm, Barlow 2x
Filtr słoneczny Baader; Wskaźnik laserowy delux zielony 20 mW
Lornetki: BPC 7x50, Bresser 10x50, Nikon Action VII 10x50 CF


Ostatnio edytowany przez =Brudny_Harry=, Czw Mar 05, 2009 9:19 pm, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:17 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Sty 15, 2008 11:09 pm
Posty: 1434
Pracowałem na XP z SP3 i tylko na jednym kompie były jakieś dziwne problemy z zasięgiem gwiazd przy renderingu, update pomógł.
To proponuję przyczyny szukać w samej grafice lub sterownikach do niej.
SN wykorzystuje funkcje graficzne OpenGL, więc może być coś nie tak ze sterownikami lub ich ustawieniami odnośnie grafiki.

_________________
EX10x50 WOStar71 SCT8EHD LS50THa QHY163M ASI178MC ASI183MMPro AZ-EQ5 ...


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:28 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lip 13, 2008 8:07 pm
Posty: 1716
Miejscowość: PSR B1620-26 c Methuselah
=Brudny_Harry= napisał(a):
Na Viście spróbuj zainstalować ale przy wyłączonej kontroli konta użytkownika.
Panel Sterowania - Konta użytkowników - "włącz lub wyłącz funkcję Kontrola konta użytkownika"...
Powinno ruszyć.


Program mam na 2 płytach dopóki nie nacisnę instaluj wszystko idzie normalnie ,
naciskam instaluj coś tam robi i nagle prosi o 2 płytę i instaluje końcową cześć .
Konta użytkowników mam wyłączone i inne pierdoły z visty :D

_________________
http://astronomiaamatorska.blogspot.com


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:45 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pią Lut 13, 2009 7:32 pm
Posty: 48
Miejscowość: Lubelskie, 12km od Puław
Alien7101 napisał(a):
Program mam na 2 płytach dopóki nie nacisnę instaluj wszystko idzie normalnie ,
naciskam instaluj coś tam robi i nagle prosi o 2 płytę i instaluje końcową cześć .
Konta użytkowników mam wyłączone i inne pierdoły z visty :D


Wspominałeś wcześniej że zainstalowana jest wersja 4. Jeśli tak to odinstaluj ją i spróbuj wgrać ver. 6
Jeśli to nie pomoże to trzeba sprawdzić na innym kompie te płyty aby wyelimnować błąd samych nośników.

_________________
Pozdrawiam!
Dariusz P.

Refraktor: Bresser Messier R-90 90/900 MON-1+napęd osi RA
Okulary: Plössl 25 mm, 15 mm, 10 mm, Barlow 2x
Filtr słoneczny Baader; Wskaźnik laserowy delux zielony 20 mW
Lornetki: BPC 7x50, Bresser 10x50, Nikon Action VII 10x50 CF


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 9:50 pm 
Tak robi gdy brakuje mu danych, szuka innego nośnika. To nie wina systemu ale płytki. Przetrzyj płytki i spróbuje jeszcze raz. Nędzna płyta wypalana w nagrywarce często gubi dane. POZDRAWIAM


Góra
  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 10:03 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lip 13, 2008 8:07 pm
Posty: 1716
Miejscowość: PSR B1620-26 c Methuselah
Na kompie niema wersji 4

Kiedy miałem XP instalowałem z tych samych 2 płytek i nigdy niebyło problemu

_________________
http://astronomiaamatorska.blogspot.com


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Sob Sie 08, 2009 6:55 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Wto Wrz 09, 2008 4:25 pm
Posty: 429
Miejscowość: Chrzanów
Jeśli ktoś ma problemy z działaniem programu pod WinXP z SP3, to do pobrania ze strony producenta jest update do wersji 6.3.3 IcEW. Po zainstalowaniu przed chwilą tego update'u program śmiga jak marzenie:D

_________________
Soligor MT-800 na HEQ5, Orion SkyGlow 2", vixen LV 18mm, Plossle 4, 10 i 25mm, filtr księżycowy, obecnie w Obserwatorium w Sopotni Wielkiej.
http://www.polaris.org.pl


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: .
PostWysłany: Pią Lis 10, 2017 4:36 pm 
Offline

Rejestracja: Pon Sty 24, 2011 3:12 pm
Posty: 1272
.


Ostatnio edytowany przez Soczi, Pią Lis 17, 2017 3:42 pm, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Pią Lis 10, 2017 8:56 pm 
Offline

Rejestracja: Pon Sty 24, 2011 3:12 pm
Posty: 1272
.


Ostatnio edytowany przez Soczi, Pią Lis 17, 2017 3:43 pm, edytowano w sumie 1 raz

Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Starry Night Pro Plus 6
PostWysłany: Sob Lis 11, 2017 12:41 am 
Offline

Rejestracja: Pon Sty 24, 2011 3:12 pm
Posty: 1272
.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ] 


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group