* Zaloguj się   * Zarejestruj się


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Wto Lis 21, 2017 9:19 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Lip 26, 2005 9:05 pm
Posty: 2432
Miejscowość: Łomianki /k Warszawy
Jak "moc" grafiki nie jest kluczowym kryterium to laptop będzie bardziej uniwersalny. Poza tym bardziej "ekologiczny" pod względem zużycia energii:

https://m.youtube.com/watch?v=p279sKWNruA

Pozdrawiam,
Dominik

_________________
www.astrofotografia.eu


Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Pią Lis 24, 2017 1:56 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 08, 2016 10:28 am
Posty: 590
Miejscowość: Wrocław, Dolnośląskie
Jednak wybrałem używkę Fujitsu, pół roku gwarancji jest, zobaczymy czy to dobry wybór.

http://pc-parts.pl/katalog-produktow/22 ... ideal.html

_________________
Nikon Action VII 10x50
Gso 10"
ES AR102/663;
C450 na EQ3-2 (50mm;135mm;300mm)
https://www.astrobin.com/users/cwic/


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Laptop do domu
PostWysłany: Nie Lis 26, 2017 10:49 am 
Offline

Rejestracja: Wto Sie 21, 2012 11:54 am
Posty: 236
Miejscowość: Zgierz
W tej cenie, to polisingowe wydają się być najlepszym wyborem. Sam się zdecydowałem na Lenovo ThinkPad-a rok temu z procesorem i5 2.40 GHz 4GB ram dyskiem SSD 240. Dostałem gwarancję na pół roku i laptop śmiga jak ta lala, odpala się ok pół minuty. Wymieniłem dodatkowo baterie, na której chodzi do 4 godzin, w zależności co na nim robię. Jeśli idzie o obudowę to sprzęty z poziomu 2-3 tys. to istny plastik fantastik w porównaniu do tego, który mam. Jedyne co mogło by być lepsze to monitor, jak mi nie wystarcza to podłączam pod telewizor(poprzez display port-starsza wersja HDMI- która działa identycznie jak ten drugi) i wówczas jest już petarda. Za całość(z oryginalnym windowsem 10) zapłaciłem bodajże 1100 zł.

Pozdrawiam

_________________
mak127, ed80
eq 3-2, Giro Mini
bino SW
LVW 22, 13, 8
Vortex 8x42, Orion Resolux 10x50

Nie lubię pół środków dlatego w 99% obserwuję kompletem oczu.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Czw Lis 30, 2017 3:49 pm 
Offline

Rejestracja: Śro Maj 10, 2017 10:38 am
Posty: 7
O chłopie, displayport absolutnie nie jest starszą wersją hdmi :roll:


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Czw Lis 30, 2017 10:08 pm 
Offline

Rejestracja: Wto Sie 21, 2012 11:54 am
Posty: 236
Miejscowość: Zgierz
barnard's star napisał(a):
O chłopie, displayport absolutnie nie jest starszą wersją hdmi :roll:


No dobra, nie jest starszą wersją. Tylko "podobnie" działającym wyjściem, z podobnie wyglądającą wtyczką do wersji hdmi, w sensie przekazu obrazu i dźwięku z laptopa na monitor zewnętrzny. Chodziło o zilustrowanie sytuacyjne, a nie o filozofie na temat wyjść cyfrowych, ich zalet czy różnic etc.

Pozdrawiam.

_________________
mak127, ed80
eq 3-2, Giro Mini
bino SW
LVW 22, 13, 8
Vortex 8x42, Orion Resolux 10x50

Nie lubię pół środków dlatego w 99% obserwuję kompletem oczu.


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 11:09 am 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Pon Sie 08, 2016 10:28 am
Posty: 590
Miejscowość: Wrocław, Dolnośląskie
A no właśnie... Display port, czy wystarczy zwykły kabel z display port do HDMI żeby wszystko działało (obraz i dźwięk)? Czy trzeba używać konwerterów?

Laptop śmiga jak szalony, szczerze powiem że w stosunku do utopionego i3 (4gb ram, HDD) to ten (i5,8raam, SSD) jest demonem prędkości, czas stackowania zdjęć skrócił się o połowę!!!

_________________
Nikon Action VII 10x50
Gso 10"
ES AR102/663;
C450 na EQ3-2 (50mm;135mm;300mm)
https://www.astrobin.com/users/cwic/


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Pią Gru 08, 2017 5:55 pm 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: Nie Lis 27, 2011 10:09 pm
Posty: 3068
Miejscowość: Wieliczka
cwic napisał(a):
A no właśnie... Display port, czy wystarczy zwykły kabel z display port do HDMI żeby wszystko działało (obraz i dźwięk)? Czy trzeba używać konwerterów?

Tak, najzwyklejszy. Za pomocą DP można przesyłać wprost sygnał HDMI, DVI oraz VGA, warunkiem jest obsługa przez komputer.

_________________
SW CFP 200/800, NEQ6 Pro SynScan, Atik 383L+, PG Chameleon3, MPCC Mk3, IDAS LPS P2, Nagler 26, 9, 3.5mm, Powermate 5x, 2,5x, Nikon D80, Nikon Action VII 12x50 CF
DreamFocuser
Ty też możesz mieć swój motofocuser!


Góra
 Profil E-mail  
 
 Temat postu: Re: Laptop do domu
PostWysłany: Nie Gru 10, 2017 11:18 am 
Offline

Rejestracja: Wto Sie 21, 2012 11:54 am
Posty: 236
Miejscowość: Zgierz
cwic napisał(a):
Display port, czy wystarczy zwykły kabel z display port do HDMI żeby wszystko działało (obraz i dźwięk)? Czy trzeba używać konwerterów?!


Żadnych konwerterów nie trzeba. Wystarczy zwykły przewód, który z jednej strony ma wtyk HDMI, a z drugiej Display Port, i wszystko śmiga :)

Pozdrawiam.

_________________
mak127, ed80
eq 3-2, Giro Mini
bino SW
LVW 22, 13, 8
Vortex 8x42, Orion Resolux 10x50

Nie lubię pół środków dlatego w 99% obserwuję kompletem oczu.


Góra
 Profil E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: chondryt, jawor, pogrzex, Werni74 oraz 26 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group