Witam!
Galeria przedmiotów: KLIKSprzedaję ostatni element zestawu - teleskop SkyWatcher Dobson 8". Kupiony w 2014 roku w Katowicach, używany na tarasie przy domu ok 30-40 razy, nigdy nie był na wyjeździe, zawsze był wychładzany po obserwacjach. Sprzęt jak widać na zdjęciach czysty, nieporysowany, przechowywany w domu. Stoi nieużywany od dobrych 2 lat (brak czasu i wyprowadzka z domu).
Cena
1100 zł + darmowy dowóz w promieniu 100 km od Żor (woj. śląskie)
W cenie teleskopu to co w zestawie - dwa okulary 25mm i 10mm oraz adapter 2"
Dodatkowo akcesoria:
- Redukcja okularowa z clamping ringiem 2" na 1.25" (do montażu filtrów 2" i ogladania okularami 1.25", długa dzięki czemu nie porysujesz okularem filtra): 60 zł
- Walizka na akcesoria własnej roboty (można użyć istniejących szczelin na filtry i okulary lub zrobić sobie nowe, mam jeszcze pianki): 50 zł
- Atlas nieba + atlas księżyca (niemal nieużywane, przy obserwacjach korzystałem głównie z laptopa): 40 zł za oba
Jeśli kupisz wszystko ww. to cena 1200 zł + darmowy dowóz pod dom do 100 km od ŻorTeleskopu nie wysyłam (chyba że na Twoją odpowiedzialność) - jeśli kupujesz same akcesoria to do wysyłki dolicz 15 zł za kuriera.
Zapraszam do zakupu i zadawania ew. pytań.