Też kiedyś ,,pakowałem" po obserwach wszystkie okularki, akcesoria, w ,,pudełeczka'. Zdarzało się tak, ze wszyscy odjechali, a ja nadal ,,pakowałem". Dlatego ,,odpowiednia" walizka jest ,,remedium" na te sprawy. W tym celu ,,przerobiłem" kilka walizek marketowycych (ale, albo wymiary, nie te, albo się ,rozleciały", po krótkim czasie użytkowania- rosa, mróz, itp;). Ostatnio postanowiłem zaadaptować taką walizkę na ,,śrubki" firmy MC Alister (miała odp. wymiary). ,,Schowałem" w niej prawie wszystko co potrzebowałem, tj. nasadkę bino, przedłużki 2", okulary 2", dwa lasery (jeden (zielony) z adapterem ,,montującym", drugi niebieski-duże wym.). Dwa barlowy i ,,trochę"okularów 1,25", kolimatory, szukacz i kamerkę. Postanowiłem również ,,dobudować" trzecią półeczkę, aby tam schować huba MEADE, kątówkę2", kabelki do guidingu, może jakieś filtry. Na razie FOTA w stanie obecnym; Wnętrze walizki ,,ukształtowałem" CZARNĄ gąbką. Dodam tylko, że bardzo dobrze i dokładnie się ją tnie, wystaczy tylko ,,naoliwić nożyk".
Załączniki: |
DSC03527 (Copy).JPG [ 79.95 KiB | Obejrzany 3406 razy ]
|
DSC03532 (Copy).JPG [ 102.55 KiB | Obejrzany 3406 razy ]
|
DSC03529 (Copy).JPG [ 87.36 KiB | Obejrzany 3406 razy ]
|
_________________ MN-190, ED-120, LX-80, bino BP-Maxbright, SONY nex-5n, ASI-290 COLOR, DO 15X70 EXTREME, NIKON 7X35 EX CF, MEADE 26 mm 5000S-para, ES 20 mm 70st.- para, NLV 6 mm-para, BP Asferic-31mm, Barlow ED 2xGSO,Barlow ED 5x GSO, Barlow 3x GSO i trochę sprzętu atm.
|