https://astrozakupy.pl/p/okular-bresser-do-teleskopu-k-10mm-125/
Nie dość że Chinszczyzna to jeszcze kitowa

benek1815 napisał(a):elegancko
to może te -też 70 * miał być szał pał swego czasu...mają podobno ok 50 *
https://www.ebay.com/itm/256913857378?_ ... 101224.m-1
Marek_N napisał(a):Tak się składa, że LVW jest znany ze swojej świetnej korekcji w całym polu widzenia i komfortowego ER.
Ale jeśli chodzi o ostrość i transmisję to są to bardzo przeciętne okulary. Każdy doświadczony obserwator Ci to potwierdzi - choćby Krzysztof_P w tym temacie o tym pisał.
benek napisał(a):czyli super marka-kupujcie sobie -
ALE BEZE MNIE
benek1815 napisał(a):mam kellnera 4mm ,niewiadoma marka
wrócę do tego sprzedawcy śrutu...
mam adidasy z limitowanej serii STAR WARS superstar -mają z 15 lat -poza utratą koloru na gumie białej -są bez żadnych uszkodzeń ,nawet w środku minimalnie przetarte..
benek1815 napisał(a):podejrzewam ,że seria 80* z alliekspress-11mm,16 mm 1,25'' -albo 15mm 2'' -20mm 2''- jest i tak lepsza od tego ,co zaproponował tutaj ,,ekspert''..
benek1815 napisał(a):nie ma żadnych nerwów![]()
Chodzi mi o to ,że niby 3 * faktycznie niedużo ...
jak weżmiesz swojego SWANA 72 * -to może się wydawać ,że między 72 a 68 to też niedużo różnicy...
jednak jest widoczne.
a jak jeszcze porównasz 72 do 65 -to już nie jest tak mało.
zwłaszcza ,że te 68 * może wydawać się dla kogoś atrakcyjne -a już 65 mniej -bo przecież okularki identyczne z polem 66 *od dawna były dostępne.(Czyli chwyt marketingowy i oszustwo.)
od Ultra Wide SW 66* do WO 66*(powszechnie używane w bino)
benek1815 napisał(a):svbony to podrzędna firma z przekłamanymi parametrami.
nie wiem jaka desperacja zmusza do kupowania już ewidentnego dziadostwa...
-Naruszasz dobre imię WO -dając informacje ,że to ,,to samo'' co svbony
benek1815 napisał(a):-w pełni świadomie polecasz swoje pryzmaty amici jako ,,the best'' nie wspominając ,że nie są polecane do nocnych obserwacji
benek1815 napisał(a):negując pryzmaty z lustrzanym odbiciem-po czym NAGLE sobie przypominasz ,że takowe istnieją i są dedykowane do nieba właśnie.(ale nie masz w sprzedaży ,no to jak tu polecać)
benek1815 napisał(a):-kolejny raz wystawiasz amici -i dajesz początkującemu sygnał ,że lepszy niż dielektric lustro
benek1815 napisał(a):-okulary SWAN WO nie mają nic wspólnego z SVBONY -ale kolejny raz -że to to samo.
benek1815 napisał(a):-lornetki jakie najlepsze -no oczywiście svbony
(dachowe -co jest kolejną nieprawdą )
benek1815 napisał(a):-próba podważenia mojej wiedzy na przykładzie pryzmatu celestron
benek1815 napisał(a):wystarczy tylko trochę pojęcia - i leżysz w każdej dyskusji
benek1815 napisał(a):więc jak czytam na temat -jakie okulary są najlepsze wg Ciebie -to jest to wystarczające-żeby mieć wyobrażenie i ostrzec innych.
benek1815 napisał(a):najlepiej wpisz mnie do wrogów- i będziesz miał problem z głowy -moje wpisy nie będą Ci się wyświetlać .
montaż Skytee2 + ONSTEPX zmotoryzowany
Sprzedam M@rek, 2025.06.19Para nikon nav sw 5mm, nikon nav sw 10mm
Sprzedam KORSARZ, 2023.11.10Nasadka kątowa GSO 2 " dielektryczna
Sprzedam Orion 1967, 2025.05.18[s] Filtry SVBony CLS 1,25" / 2" [nowe]
Sprzedam Marek_N, 2025.06.04ZWO ASI 183 MM Pro - bad column
Sprzedam jolo, 2025.06.17Soczewka Baader Hyperion Zoom 2,25x
Sprzedam Juki89, 2025.06.02