Pooglądaj, poznaj je z praktyki a dopiero potem wydaj swój osąd.
Tak będzie uczciwie wobec siebie i innych, kiedy coś piszemy publicznie na łamach Forum!!!
Inaczej zrażamy użytkowników i też myślę na własne życzenie tworzymy sobie przeciwników, co nie jest dobrym i wskazanym zachowaniem w społeczności Astro!!!
To tak jakbyś powiedział, że nie mogę pisać o sprzęcie Askara, bo nie patrzyłem przez wszystkie egzemplarze, jakie wyprodukowali
Odnosimy się do praktyki, do tego co widziało się w podobnym sprzęcie, wymieniamy się opiniami. Co w tym złego ?
Nie każdego stać na obserwatorium, pełnego sprzętu i możliwości testowania. Chyba nie wsmak Ci testy ?
Przecież wiemy, jak to wygląda, szukanie dobrego egzemplarza.
Chociaż są sklepy, które sprawdzają teleskop i wybierają lepszy.
Tylko, czy użytkownik mniej zaawansowany, będzie widział różnicę ?
A moim zdaniem gdy mamy ograniczone środki, tym bardziej kupiłbym coś lepszego, niż słabszego.
Tutaj będzie jeszcze loteria z jakością. A jak znam życie, będzie żonglerka egzemplarzami przez sklepy.
Bo niektórzy będą odsyłać gorsze, a te gorsze, będą rotować po rynku.
Bo chyba Askar nie jest nastawiony na zwroty i poprawę sprzętu. Więc spadnie to na dystrybutorów.
A cena tego teleskopu jest całkiem spora 20 tysięcy plus montaż to się robi worek kasy...
Odnośnie tego, że będą robić coraz lepsze, być może. Wątpię, że nabywcy będą ryzykować swoim portfelem. Albo będą, indywidualna sprawa.
Ale właśnie przed zakupem, warto się zapoznać z opiniami i testami innych ludzi, wyrobić sobie opinię.
Normalna sprawa, szczególnie jak się ma wydać 20 tysięcy.
Przecież ja tu tylko ostrzegam, że są lepsze i tańsze sprzęty