Kiedyś była taka popularna piosenka z refrenem: - Wars wita Was! Wars wita Was!
Teraz jak rano startuję kompa system operacyjny (samo się tak ustawiło od początku - nie wiem czemu) wita mnie zdjęciami na stronie: www . msn . com / pl ...
W mojej głowie odzywa się wtedy myśl: - Windows wita Was! - Windows wita Was!
Dziś rano jednak myśl pojawiła się inna, jeszcze sympatyczniejsza
- Kosmos wita Cię! - Kosmos wita Cię!
(dali bowiem poniższą serię zdjątek) Cytując:
Mgławica Tarantula.
Ta mgławica, położona 160 000 lat świetlnych od Ziemi, jest tak wielka i naszpikowana gwiazdami, że gdyby była tak blisko nas jak Mgławica Oriona, jej blask rzucałby cienie na Ziemię.
To zdjęcie pierścieni Saturna zostało zrobione przez sondę Cassini 30 czerwca 2004 r. Szerokość tych pierścieni sięga od mikrometrów po metry i składają się one prawie wyłącznie z lodu, ze śladowymi ilościami skał.
Saturn To zdjęcie pierścieni Saturna zostało zrobione przez sondę Cassini 30 czerwca 2004 r. Szerokość tych pierścieni sięga od mikrometrów po metry i składają się one prawie wyłącznie z lodu, ze śladowymi ilościami skał.
Zdjęcie Słońca w ultrafiolecie wykonane w Solar Dynamics Observatory (SDO) NSA 30 marca 2010 r. Fałszywe kolory reprezentują różne temperatury gazu. Czerwone miejsca są stosunkowo zimne (około 60 000 kelwinów), a niebieskie i zielone gorętsze (ponad 1 mln kelwinów).
Słońce Zdjęcie Słońca w ultrafiolecie wykonane w Solar Dynamics Observatory (SDO) NSA 30 marca 2010 r. Fałszywe kolory reprezentują różne temperatury gazu. Czerwone miejsca są stosunkowo zimne (około 60 000 kelwinów), a niebieskie i zielone gorętsze (ponad 1 mln kelwinów).
Z tych trzech fotografii oczwiście zamieszczam tylko adekwatną do wątku.
Siema