Darwin i Einstein dokonali największych przełomów naukowych zdaniem pewnych sondaży wśród ekspertów - jak kiedyś czytałem.
Twórca programu astronautycznego Apollo (Braun) studiował na uczelni gdzie wcześniej, a może i wówczas, pracował, już zasłużenie sławny, Einstein.
*
Ja mam kilkunastoletniego VW Golfa, a one podobno się nie psują.
Wyjątek potwierdza regułę - akurat mnie się przytrafił.
Padł jeden z wtryskiwaczy i prędkość maksymalna spadła do rowerowej dziecięcej czyli 10 km/godz. - jak wracałem autostradą po pierwszym szczepieniu na COVID aż z Wałbrzycha.

Włączyłem światła awaryjne i jadę jak głąb kapuściany. Patrzę, a lewym pasem mija mnie sznur stu albo i dwustu samochodów.
To ruszyło mnie sumienie lub strach przed karą i zjechałem w zatokę awaryjną i macham łapką na co ciekawsze pojazdy.
Telefon na asystę oferowaną przy OC i czekanie w mocnym słońcu jakoś mi nie pasowało. Jeden odpowiedni pojazd stanął obok.
Chcąc nie chcąc musiałem wsiąść do kabiny z kierowcą bo nie zgodził się złamać przepisy bym jechał w aucie przypiętym na przyczepie.
Jednak nie złapałem wirusa bo jeszcze był dość mało rozpowszechniony i laweciarz akurat nie rozsiewał wirusów choć gadał z kimś przez komórkę mocno nieparlamentarnym językiem.
Jak mu powiedziałem, że dorzucam 100 do tych 200 zł co zaproponował to jechał do Wrocka cały czas 150 km/h i wszędzie, nawet we Wrocku, wymuszał pierwszeństwo, zmuszając innych do lekkiego hamowania.
Mocne przeżycia to były w tym dniu.

Dopisujcie swoje ciekawostki lub przeżycia związane z jakąś bryką.
Siema
Wszystkie wszechświaty są wieczne