Krzysztof_P napisał(a):Cześć.
Krystianie nie ma sensu.
Vixeny to dobre Refraktory, ale FS102mm jednak jest myślę lepszym Refraktorem, przy tej samej aperturze.
Co innego gdybyś rozważał zakup Vixena 130ED, albo innego Refraktora o aperturze około 5", to wtedy jak najbardziej miało by to sens, ze względu na większą aperturę.
Pozdrawiam Krzysztof.
Scaiter napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Cześć.
Krystianie nie ma sensu.
Vixeny to dobre Refraktory, ale FS102mm jednak jest myślę lepszym Refraktorem, przy tej samej aperturze.
Co innego gdybyś rozważał zakup Vixena 130ED, albo innego Refraktora o aperturze około 5", to wtedy jak najbardziej miało by to sens, ze względu na większą aperturę.
Pozdrawiam Krzysztof.
Seria SD Vixena jest wg posiadaczy na cloudy night w bezpośrednim porównaniu na równi z takami FC 100..
witos1 napisał(a):Scaiter napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Cześć.
Krystianie nie ma sensu.
Pozdrawiam Krzysztof.
Seria SD Vixena jest wg posiadaczy na cloudy night w bezpośrednim porównaniu na równi z takami FC 100..
Zapodaj linka , chętnie poczytam
witos1 napisał(a):To na zlocie Kudłacze porównamy Vixen115 z LZOS115
witos1 napisał(a):Moim zdaniem można przeskoczyć z Takahashi FS102 na Takahashi z najnowszej seri FC100, DC, DF, DL, DZ.
Sprzedam Bader Genuine Ortho 5mm
Sprzedam kurp, 2024.09.07[S] Adapter 2" do aparatu gwintu M42 T/T2
Sprzedam Bartek, 2024.09.07