Pozbywając się stopniowo sprzętu astro, wystawiam na początek 3 obiektywy, które miały mi onegdaj służyć do prób astrofoto.
1.
Tair 3fs 4.5/300 - chyba nie trzeba tego obiektywu nikomu przedstawiać. Kupiłem go tu - na giełdzie. Poprzedni właściciel pomalował obudowę na czarno.
Pomysł słaby, ale oprócz wątpliwego polepszenia wyglądu, w optyce nic nie zepsuł, czyli - optyka bez zastrzeżeń. Gwint został delikatnie zeszlifowany,
żeby ostrzył w nieskończoności z przejściówką do lustrzanki. Oba dekielki w komplecie, ale przedni jest luźny. Przesłona pracuje poprawnie.
Oczywiście do spięcia z lustrzanką potrzebny konwerter do Canona, Nikona itp. (brak w zestawie, ale jak znajdę gdzieś swój - dorzucę za friko).
Ze względu na "malunki" (wygląd zewnętrzny) - cena
450 zł + KW
2.
Jupiter 37A 3.5/135- bardzo fajne szkło (prawdziwe ciężkie szkło+metal) - tzw. "stałka" 135 mm
z osłoną przeciwsłoneczną i skórzanym, miękkim gustownym futerałem. Stan optyki bdb., lekkie zadrapania na korpusie.
Oczywiście do spięcia z lustrzanką potrzebny konwerter do Canona, Nikona itp. (brak w zestawie).
Cena:
200 zł + KW
3. Kitowy obiektyw
Canon 18-55 IS II. Praktycznie nowy, a na pewno nie używany.
Kupiony z nową lustrzanką, przeleżał w szufladzie nieużywany. Może komuś się przyda.
W komplecie 2 zaślepki.
Cena:
250 zł + KW
Metodę wysyłki wybiera kupujący. Preferuję inPost, ale dostosuję się do preferencji kupującego. Jeśli można prosić - tylko nie Poczta Polska!
Możliwy odbiór osobisty w centrum Poznania.