[S] Bresser AR-102 teleskop, statyw, szukacz, kątówka 2"

Zablokowany temat

pawelsz | 09 Lip 2024, 18:56

Witajcie,

uznałem, że nie do końca jest mi po drodze z refraktorem i zamierzam jednak wrócić do Newtona. W związku z tym mam do sprzedania teleskop wraz z paroma akcesoriami:

Teleskop Bresser AR-102/1000 MESSIER / EXOS1
Teleskop roczny, niewiele używany. Zdążył być czyszczony, gdyż pewnego razu mocno zaparował obiektyw. Przy okazji skolimowano obiektyw, poprawiając nieco fabrykę, choć różnica nie była duża. Jest troszkę kłaczków na obiektywie, ale nie mają wpływu na obraz.
Solidny statyw na stalowych nogach wraz z montażem EXOS-1 - fabryka została poprawiona, śruba mocująca montaż do statywu zabezpieczona dodatkowymi nakrętkami osadzonymi na kleju, dzięki czemu się nie rozkręca.
Oryginalne akcesoria takie jak szukacz 6x30, filtr słoneczny czy okular też są.
Polecam odbiór osobisty ze względu na wartość przedmiotu i ewentualne ryzyko związane z wysyłką, choć pewnie jest ona możliwa, posiadam oryginalne kartony.
cena 1600 zł

Kątówka Bresser 2" 90 stopni
kątówka 2" lustrzana dielektryczna 93% Bresser z clamping ringami
dużo solidniejsza od 1,25" z zestawu z teleskopem, poza tym 2" to większe możliwości co do okularów długoogniskowych
stan idealny
cena 240 zł
możliwa wysyłka

Szukacz 8×50 LED MESSIER prosty z podświetlanym krzyżem celowniczym
stan idealny z paroma paproszkami na soczewkach,
cena 300 zł
możliwa wysyłka

Mikrofokuser Bresser do wyciągów Hexafoc - jest zamontowany w wyciągu
cena +300 zł do ceny teleskopu lub 330 zł osobno
stan bardzo dobry
możliwa wysyłka, choć chętnie sprzedam razem z teleskopem

Torba do transportu tuby optycznej refraktora 100 mm f/10 (Geoptik 30A038)
stan idealny, najchętniej sprzedam wraz z teleskopem
cena 230 zł
możliwa wysyłka

Łączna wartość przedmiotów 2700 zł. Przy zakupie całości 2500 zł. Wartość sklepowa zestawu to prawie 4000 zł.

Zdjęcia:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... 2-KeCrZqU8
GSO Dobson 6" DeLuxe 152/1200 M-CRF
WO SWAN 33 mm, ES 62 deg 20 mm, Svbony SV154 SWA 15 mm, BCO 10 mm, Starguider ED 8 mm

Miejscowość: Gorlice

Użytkownicy przeglądający to forum: Adrian92, Arekryba, DeDal, Maciek_Cz, Marek_N, patrrickoo oraz 144 gości

AstroChat

GIEŁDOWY ŚWIT

Więcej ofert na Giełdzie