Sprzęt przeleżał lata całe na strychu, wygrzebałem go jakiś tydzień temu i odkryłem że jestem za głupi żeby używać montażu paralaktycznego.
Niestety w międzyczasie napatrzyłem się na Saturna i chyba złapałem bakcyla, więc teraz rozglądam się za dobsonami, ale najpierw muszę zdobyć fundusze pozbywając się tego. Zestaw jest w pełni kompletny, żadna śrubka nie ułamana, nie brakuje żadnej zaślepki, są nawet wszystkie woreczki strunowe i folia bąbelkowa w którą zawinięty był statyw :]. Na szynie dovetail i na pręcie przeciwwagi są normalne ślady użytkowania, tak banalne że nie widziałem sensu robić im zdjęć, ale jak ktoś chce to dorzucę zbliżenia. Lustro trochę przykurzone, nie próbowałem czyścić żeby czegoś nie zepsuć.
średnica lustra- 150 mm
ogniskowa- 1000 mm
światłosiła- f/6.7
dwa standardowe okulary 1.25", 25mm i 10mm
statyw aluminiowy z montażem paralaktycznym EQ3-2
lunetka celownicza 6x30
instrukcje po polsku i angielsku
Dodatkowe zdjęcia statywu znalazłem tutaj:
https://teleskopy.pl/product_info.php?c ... anguage=plCena za wszystko 1500 zł, co nie wydaje mi się wygórowane zważywszy że sam statyw z montażem kosztuje w sklepach 1100 zł. Wysyłkę biorę na siebie, co oznacza że pewnie jeszcze na tym stracę bo to wielka tuba
Można odebrać osobiście albo przywiozę, jeśli ktoś jest z okolic Koszalina. Jeśli ktoś woli kupować na allegro lub OLX to tam też go znajdzie, ale stówkę drożej z powodu prowizji sklepu.
Jeśli ktoś chce sam statyw z montażem, to cena wyniesie 800 zł. Wolałbym sprzedać wszystko razem, ale cóż począć?