Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon

Zablokowany temat

SIRTOM75 | 08 Wrz 2024, 13:26

Cześć! Do sprzedania Celestron SCT C11” OTA w tubie Carbon + szukacz dający obraz ziemski (szukacz jest konstrukcja Janusza P.). Jest to sprzęt mający swoją historię, ponieważ należał do Janusza Płeszki i był jego podstawowym sprzętem do momentu zmiany na 14”. Tubus został zamieniony przez Janusza na Carbon ze względu na większą sztywność i mniejszą wagę, co umożliwiło współpracę tuby z lżejszymi montażami (nośność). Sprzęt odkupiłem od Janusza po jego wcześniejszym przygotowaniu i dostałem na niego 2 letnią gwarancją (na co posiadam dokumenty). Miałem co do niego własny plan projektu na działce i zakup właściwego montażu, którego jednak nie zrealizowałem. Od czasu zakupu teleskop został użyty tylko jeden raz gościnnie (pożyczony montaż) i potem zamknięty w szafie w moim pokoju (suchy, czysty- jestem nie palący i bez grzyba itp) czekając na swój czas. Ten jednak nie nadszedł gdyż zmieniły mi się priorytety i dlatego postanowiłem go sprzedać. Dodatkowo Janusz zastosował w nim ciekawą modyfikację mocując za lustrem specjalny wentylator procesorowy który skutecznie skraca czas studzenia powietrza wewnątrz tuby o 30-40% (mam w komplecie do niego zasilacz). Sprzęt jest czysty w środku i gotowy do obserwacji. Dodatkowo dodaje do niego torbę którą samodzielnie dopasowałem – jest troszkę za mała bo się nie domyka pokrywa ale ułatwia ona transport i zabezpiecza tubę w jego trakcie ze względu na miękkie wyłożenie ścianek. Tylko odbiór osobisty – nie ma możliwości wysyłki. Pozdrawiam i zapraszam!
Cena: 6900 PLN
Załączniki
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 16.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 6.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 13.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 14.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 10.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 11.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 8.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 4.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 3.jpg
Celestron SCT C11” OTA w tubie carbon: 2.jpg
3'' 5'' 6'' 11''
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

SIRTOM75 | 11 Wrz 2024, 17:26

Cena w dół -> 6800 PLN
3'' 5'' 6'' 11''
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

Użytkownicy przeglądający to forum: Arek79, Major256, Scaiter, Sebson oraz 110 gości

AstroChat

GIEŁDOWY ŚWIT

Więcej ofert na Giełdzie