Zakupiony w styczniu 2023 w DO. Możliwość wystawienia FV.
Stan bardzo dobry, wgrana krzywa PEC - porysowana w transporcie szybka pilota, trochę rdzy na śrubach azymutu, osłona napędu osi Dec przykręcona śrubami zastępczymi. Siła tego montażu leży w statywie - grubaśne nogi zapewniają bardzo stabilne obserwacje wizualne, filmowanie obiektów US czy EAA. Klasyczna astrofotografia jest możliwa, jednak sumaryczny błąd prowadzenia oscyluje w tym modelu w okolicach 1.2-1.5". Celność i prowadzenie z pilota jest wyśmienite. Opcja hibernacji sprawdza się w 100%.
Nośność wg producenta to 13.5kg i widziałem zestawy z C11 na tym montażu, ale to już wg mnie lekka przesada. Ale C9.25 bez problemu uniesie i poprowadzi.
W zestawie cały komplet - głowica, statyw, półeczka, przeciwwaga 5kg, kabel zasilania do gniazda zapalniczki, pilot, oryginalne kartony. Lunetki nie ma - ustawianie na biegun z pilota czy też z aplikacji SharpStar czy NINA jest wg mnie i tak wygodniejsze.
Cena jaka mnie interesuje to 3900zł z wliczoną przesyłką kurierską - ale jestem otwarty na propozycje. Po odbiór osobisty zapraszam do Nieborowic