Cześć
Sprzedam bardzo fajną torbę na teleskop o wymiarach w przybliżeniu 80x30x30. Torbę wykonał dla mnie nasz astro kolega Marek (mareks), więc jakość jest bardzo dobra. Osoby, które zamówiły torby u Marka mogą to potwierdzić.
Torba ma wszystkie ścianki wzmocnione sztywną pianką. Jak widać na zdjęciu śpi w niej mój newton 150/750 Widać również, że w torbie znajdują się trzy wycięte przeze mnie ze sztywnej pianki "podstawki" na tubę. Dzięki nim teleskop fajnie się w torbie układa. Są one wklejone na taśmę dwustronną, więc można je łatwo usunąć. Torba ma też fajną przegrodę mocowaną na rzepy, za pomocą której można podzielić wnętrze na dwie "komory" o wymiarach około 39cm i 35cm. Widać to na jednym ze zdjęć.
Mankament: Nieduży, ale jest. Torba posiadała na jednym boku wyhaftowany mój pseudonim z grafiką. Przed sprzedażą to odprułem. Na materiale jednak pozostały niewiele widoczne, odbite kształty po tym hafcie. W kilku miejscach nie uniknąłem też lekkiego nadwyrężenia materiału, ale nie ma przetarć, czy dziurek. Myślę, że w trakcie używania torby ten "odbity" kształt po jakimś czasie zaniknie, wyrówna się. Też widać to na zdjęciu.
Cena: 199zł + 20zł koszty wysyłki kurierem. Mimo wymiarów postaram się torbę zapakować tak, żeby nigdzie jej nie zaginać i nie psuć jej fajnej sztywności.