Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki

stratoglider | 11 Sty 2025, 16:27

Na sprzedaż 2 lata używane okulary Sky-Watcher SWA-58-7 WA Plossl 7mm Eyepiece, dwie sztuki.

Tuningowane poprzez wyczernienie welurem dc fix oprawy "barlowa" od wewnątrz, przez co nie ma tej świetlistej obwódki wokół źrenicy wyjściowej, widoki są mniej "mydlane" nawet w dzień, lub przy świecącym obok Księżycu. Warstwa weluru jest na tyle cienka, że nie ma śladów winietowania, okularki dają bardzo równomiernie oświetlone pole widzenia, ostrą diafragmę i brak pyłków wewnątrz.

Dodatkowo jest zestaw pozwalający wkładać je bezpośrednio w 2 cale, Wchodzi wtedy głębiej, minimalizując odblaski od wewnętrznych ścianek wyciągu okularowego, no i wygląda znacznie zgrabniej.

Jestem pierwszym właścicielem, stan bdb, używane, ale nieuszkodzone, czyste i w pełni wartościowe. Także mechanika działa idelanie - gumową muszlę można odwinąć w pełni lub w połowie, a górę okularu można wykręcić o dowolny dystans, by dodatkowo dostosować ER do oka. Dbałem by nigdy nie zaparowały nawet od zewnątrz. Wiele razy przedmuchiwałem soczewki z pyłków, a dwa razy czyściłem mikrofibrą i płynem optical wonder.

Cena: 250 zł za sztukę.
Załączniki
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: a10.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: a30.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: a40.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: a55.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: front-01.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: front-02.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: back.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: mid-1.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: mid-2.JPG
Okulary Sky-Watcher SWA-58 7mm, dwie sztuki: pass.JPG

Miejscowość: Kraków

Użytkownicy przeglądający to forum: bolid25, daniel, leffet, Marek_N, pontar, Raf81, zwierzak_grubas oraz 160 gości