Cześć,
jak w temacie, lekka i poręczna jak na dwudziestokrotnie powiększenie. Polska dystrybucja, komplet sklepowy wraz z oryginalnym adapterem, papiery, pasek, zatyczki (porzadne na obiektywy i bezużyteczne na ookulary, jak znajde swoje nie-Nikonowe zamienniki to dorzuce). Stan praktycznie jak nowa, ciężko doszukac sie śladów uzywania, jedyna wada to cieniutko, przy czyszczeniu, przetarta powłoka na jednym obiektywnie jakieś 4mm od krawędzi (widoczne na pierwszym foto), bez wpływu na obraz, mechanicznie fabryka. Faktura z października zeszłego roku, więc jeszcze prawie 9 lat gwarancji Nikona. Kolimacja fabryczna, szczelność fabryczna (choć nie użytkowałem w deszczu czy śniegu, nie sprawdzałem przyznam szczerze itd, itp...
Jak dla mnie ciut za mały odstęp źrenicy, w nocy tego nie widzę ale za dnia, przez mocno odstające od twarzy okulary tracę gdzieś 1/3 pola w swoich wypukłych brylach...
Mozliwa sprzedaż (2500?) ale najchętniej zamienię na ciekawe, bardzo dobre 15x56/15x63/15x60 (Zeiss B/GAT:) lub z mniej mobilnych, czysto statywowych dużych kalibrów, dobre 20x80/22x85 itp. z odstepem źrenicy minimum uczciwe 17/18mm.
Jestem Żywiec/Kraków, w przypadku wymiany tylko z dojazdem celem porównania patrzałek (mogę dojechać weekendowo do 100km). Kontakt na priv.