Po remanencie w sprzęcie PC zostało mi kilka nadmiarowych drobiazgów.
Praktycznie nieużywane, gdyż kupowałem sporo drobiazgów a po czasie możliwego zwrotu zorientowałem się, że te pozycje kupiłem kilka razy.
Poz. 1 i 2 są jeszcze na gwarancji 9 miesięcy. Wszystkie sprawdziłem, czy działają.
Zapłaciłem przy zakupie ponad 170 zł.
Proponuję cenę 110zł z przesyłką paczkomatem po mojej stronie.
1. Adapter Przejściówka SATA3 M.2 NGFF SSD Obudowa 2,5"
2. Adapter Kart SD SDHC SDXC do SATA 22 PIN
3. KINGSTON MLPM Czytnik kart pamięci microSD MobileLite Plus USB
4. Mini klawiatura bezprzewodowa, podświetlana z touchpad
Skrócone opisy (autorstwa sprzedawców):
ad 1. Adapter obsługujący standard dysków SSD: M.2 (NGFF). Nowy, wysokiej jakości adapter który umożliwia umieszczenie dysku SSD: M.2 (NGFF) w laptopie ze standardowym interfejsem SATA 2.5" lub podpięcie do komputera stacjonarnego.
Adapter współpracuje wyłącznie z dyskami z interfejsem M.2 SATA. Złącza: 22 PIN męskie SATA - 67 PIN gniazdo z wpustem B M.2 NGFF. Współpracuje z każdym systemem i nie wymaga żadnych sterowników. Obsługuje moduły M.2 NGFF w formatach 2280, 2260, 2242 oraz 2230 z wpustem B lub z wpustami B+M opartymi na technologii SATA. Transfer SATA3 / 6Gbps. W pełni botowalny. Wymiary: 100mm x 70mm x 7mm. W zestawie: adapter, śrubka mocująca do modułu NGFF , śrubki do obudowy, plastikowa obudowa
ad.2. Adapter SD / SDHC / SDXC - SATA 22PIN. Adapter plug & play, nie wymagający żadnych serowników, pozwala na podłączenie karty SD / SDHC / SDXC dowolnej pojemności do komputera PC, przez port SATA. Karta SD działa jako dodatkowa pamięć masowa, a sytem operacyjny oprócz uruchamiania z dysku twardego, może zostać także uruchomiony z tej karty. Nie wymaga dodatkowego zasilania. Złącza: gniazdo SD - SATA 22PIN. Szybkość transmisji 1,5 GB/s
W pełni bootowalny. Adapter plug & play - nie wymaga żadnych sterowników. Transparentny z każdym systemem. Wymiary: 74mm x 51mm
ad 3. Czytnik kart microSD MobileLite Plus firmy Kingston charakteryzuje się standardem prędkości USB 3.2 Gen 1 oraz zapewnia maksymalną wydajność pracy kart microSD obsługiwanych przez UHS-II i zgodność ze starszymi wersjami kart microSD obsługiwanymi przez UHS-I. Możesz zwiększyć wydajność pracy dzięki wyjątkowej prędkości UHS-II, która umożliwia szybsze przesyłanie plików i skrócony czas ich przetwarzania. Niewielkie i kompaktowe urządzenie możesz z łatwością zabrać ze sobą wszędzie, gdzie tego potrzebujesz. Typ kart pamięci: microSD. Standard pamięci SD / CF: UHS-II. Interfejs: USB 3.0/USB 3.1 gen 1/USB 3.2 gen 1. Obsługiwane systemy operacyjne: Chrome OSLinuxMac OSWindows. Wymiary: 36,6mm x 20mm x 7,5mm. Waga: 4.57 g
ad 4. Klawiatura bezprzewodowa umożliwiająca komunikację ze Smart TV, laptopa lub konsoli jest świetnym rozwiązaniem dla osób aktywnie korzystających z wielu urządzeń w domu i w biurze. Klawiatura sprawdzi się zarówno w dzień jak i w nocy dzięki efektownemu podświetleniu LED w trzech kolorach - zielony, niebieski, czerwony. Urządzenie wyposażone jest m.in. w Akumulator 1020 mAh wraz z kablem USB do jego ładowania. Nie ma potrzeby kupowania i wymieniania baterii jak w podobnych urządzeniach. Wbudowany touchpad obsługujący intuicyjne gesty. Komunikacja 2.4GHz (nanoodbiornik w zestawie). Komplet przycisków multimedialnych do szybkiej nawigacji po aplikacjach muzycznych, filmowych, tekstowych i e-mailowych. Zasięg: 15 metrów. Ergonomiczny kształt - klawiatura jest dopasowana do kształtu dłoni i bardzo wygodna nawet po długim użytkowaniu. Ponadprzeciętna trwałość urządzenia: przyciski pokryte są trudnościeralnym silikonem
plecy urządzenia wykonane są z antypoślizgowej lekko chropowatej faktury PVC. Klawiatura nie wymaga sterowników. Instalacja polega jedynie na podłączeniu odbiornika klawiatury do urządzenia którym chcemy sterować. Obsługa systemów:
Windows, Linux, Playstation, Xbox, Smart TV, Android OS. Szybka nawigacja po Netlifx, HBO, Youtube oraz innych aplikacjach w Smart TV