Szukam zestawu nvidii do 3D.

altanka | 19 Maj 2024, 00:44

Kupię zestaw firmy nVidia do 3D o nazwie "nVidia vision". Wycofano go z produkcji w 2021 roku jest więc w normalnym
handlu niedostępny. Na różnych Allegro itp. też nie mogłem już znaleźć. Dawno temu miałem jeszcze z monitorem analogowym
poprzednika tego zestawu ale producenci mnie wykopali z tematu przez negatywny ciąg przyczynowo-skutkowy na zasadzie
"nowa grafa - konieczny nowy sterownik - tej grafy stary nie obsługuje - monitor też trzeba było wymienić na LCD ale taki
z odpowiednim odświeżaniem to wtedy 10 razy drożej itd. itd. Nigdy nie zapomnę wspaniałości obrazu 3D w niektórych
grach ! Chciałbym do tego wrócić a tu znowu kolejny pasztet - nVidia vision zanika a te wszyskie gogle VR to nie dość, że
diabelnie drogie to jeszcze (jeśli to dobrze rozumiem) swój procesor swoje kontrolery które mi nie pasują i
jakieś dziwne funkcje ruszające obrazem wedle żyroskopu. Dla mnie komputer to oprócz klawiatury mysz i wypasiony
joystick. Pady mnie odrzucają. No i mają jakieś tam swoje programy, które póki co nic mnie nie
obchodzą. Onegdaj stare gry potrafiłem uruchomić w 3D i było wspaniale. No i chciałbym jeszcze póki żyję zagrać znowu
w FarCry 1 albo Call of Duty 1 itp. itp. To oprócz astronomii był mój świat i jego wspomnienie wciąż we mnie żyje.
No i wreszcie ostatnie (jasne że już nieaktualne) ceny zestawu to coś ponad 300 zł. a tych gogle VR to ponad 3000.
Przez interesujący mnie zestaw rozumiem emiter podczerwieni, okulary migawkowe i ew. stosowne kable (tak piszę
bo ew. wersja z kablami też by mogła być). Stosowny monitor co do odświeżania można kupić i jest już teraz chyba tylko
jakieś 3 razy droższy niż taki zwykły LCD. Tanio nie jest ale to nie 10 razy. Ktokolwiek nie widział cudowności obrazu
3D w grach to stwierdzam że np. dla mnie to jest większy przeskok niż obraz czarno/biały a kolorowy. 2D to jest dobre
do Excela albo Worda i tyle. I proszę nie wyciągać porównań na filmach 3D. To jest zupełnie nie to!
Cóż; nie samą astronomią człowiek żyje.
Pozdro!

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

AstroChat

GIEŁDOWY ŚWIT

Więcej ofert na Giełdzie