Michał Kasperczyk napisał(a):Jestem nowym użytkownikiem. Gdzie w takim razie mogę o tym napisać?
JaLe napisał(a):Michał Kasperczyk napisał(a):Jestem nowym użytkownikiem. Gdzie w takim razie mogę o tym napisać?
"Sprzęt astronomiczny".
Sebastian Ś. napisał(a):A lokalizacja w pilocie też się dobrze ustawia? Masz w Nina ustawione? Jak samym montażem bez komputera robisz goto to jest w dobrym miejscu nieba?
Sebastian Ś. napisał(a):To że nie trafia idealnie to może mieć kilka powodów łącznie z tym że po prostu na prędkości max już nie jest idealnie dokładnie. Oba moje montaże po max goto potrzebują poprawki przez plate solve.
Plate solve powinien działać niezależnie od tego, nawet jak ręcznie montaż przesuniesz. W Ekosie akurat jest taki błąd że jak jest za duża różnica tego gdzie jest faktycznie montaż w gdzie "myśli" że jest to potrafi sync nie zadziałać.
Najprawdopodobniej coś w platejest źle ustawione, a jaki jest błąd wyświetlony? Masz podane wszystkie dane w stylu ogniskowa, piksel kamery itd?
blackdragon4 napisał(a):Jak się łączysz z NINA przez Ascom?
blackdragon4 napisał(a):A próbowałeś połączyć przez wirtualny Hub ascom ?? Ten sam problem miał kumpel ostatnio i też z ioptronem sprawę zalatwilo połączenie przez Hub
Sprzedam Bader Genuine Ortho 5mm
Sprzedam kurp, 2024.09.07[S] Adapter 2" do aparatu gwintu M42 T/T2
Sprzedam Bartek, 2024.09.07