JSC napisał(a):Klasyczny Klasyk!
W Zachodnich książkach do tej pory czytuję, że to czy tamto można zobaczyć w trzech calach (były pisane w dużej mierze pod tego typu teleskop). Kiedyś to był standard. Standard mały, ale wysokiej jakości.
Trzy cale doskonałej optyki!
Witamy w klupie szalonych f/15 (i więcej ) i zarazem w klubie standardu Conrady
Krzysztof_P napisał(a):Witajcie.
Czy jest szansa abym się załapał do Klubu na członkostwo jak powstanie Refraktor na bazie obiektywu Fraunhofera Jeagera USA D-150mm , F15? Bo jak nie to zlecam "szlif" na mniej na F-18 i w sumie to Proszę o przyjęcie mnie do Grupy "F-15". Prace są pomału w toku.
Pozdrawiam Krzysztof.
Krzysztof_P napisał(a):Witajcie.
Czy jest szansa abym się załapał do Klubu na członkostwo jak powstanie Refraktor na bazie obiektywu Fraunhofera Jeagera USA D-150mm , F15? Bo jak nie to zlecam "szlif" na mniej na F-18 i w sumie to Proszę o przyjęcie mnie do Grupy "F-15". Prace są pomału w toku.
Pozdrawiam Krzysztof.
JSC napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Witajcie.
Pozdrawiam Krzysztof.
150 f/15 rozbija bank. Na prezesa trzeba składać aplikację
lulu napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Witajcie.
Pozdrawiam Krzysztof.
WOW! Czyli prawie 2,5 m rury?
Krzysztof_P napisał(a):
Ja Proszę tylko o przyjęcie do Grupy.Prezesa stołka nie tykam.
Krzysztof_P napisał(a):Cześć Łukaszu.
Myślałem że zaproponujesz mi abym był np. w tzw. trójce klasowej , albo łącznikiem z biblioteką.
To już lepszą funkcję miałem niedawno na zaocznych studiach , jako Starosta Grupy.
Skarbnikiem niech będzie ktoś z kapitałem na koncie , u mnie ostatnio po zakupach dość krucho.
Pozdrawiam Krzysztof.
lulu napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Cześć Łukaszu.
Myślałem że zaproponujesz mi abym był np. w tzw. trójce klasowej , albo łącznikiem z biblioteką.
To już lepszą funkcję miałem niedawno na zaocznych studiach , jako Starosta Grupy.
Skarbnikiem niech będzie ktoś z kapitałem na koncie , u mnie ostatnio po zakupach dość krucho.
Pozdrawiam Krzysztof.
Krzysztof, nic nie rozumiesz - kreatywne podejście do funkcji Skarbnika to właśnie sposób na pozyskanie kapitału
wfifiak napisał(a):Ja mam nieprzesłonięte f18 i robią mi problemy ............
anatol1 napisał(a):A kto jest prezesem? Może Okroj, bo ma dużo tubek F15 i F16? Ale Lulu depcze mu pod tym względem po piętach. Jest też JSC - największy teoretyk i praktyk długich achromatów, niezrównany popularyzator teorii, że długi może więcej
A propos, jak przesłonię swojego Bressera 90/1200 do 80mm to też przyjmiecie mnie do waszej gildii?
SCT Celestron albo Maede, 8 lub 9.25 cala
Kupię xun, 2024.09.03[S] Okulary Hyperion + dodatki
Sprzedam QuCyk, 2024.09.05