sharelulu | 08 Gru 2021, 00:08
Masz nadal stare kopie plików cache-u przeglądarki. Zerknijcie jeszcze raz czyszcząc cache. Dodałem minimalny podcień pod ikonkami. Myślę że są nieco bardziej "angażujące" dzięki temu, a ikonka zamkniętych tematów może być ciemno-szara, ale nie tak ciemna że prawie czarna jak poprzednio.
Co do awatarów to myślę, że jednym z powodów dla których duże platformy społecznościowe wprowadziły taki model musiały być badania pokazujące, że ta forma jest właśnie bardziej "angażująca". Nie jest tajemnicą, że te serwisy są projektowane w taki sposób by nakręcać aktywność i uwiązać ludzi jak najdłużej - nie unikając technik prowadzących wręcz do uzależnienia. Może się nam to podobać lub nie, ale prawda jest taka że to działa i jeśli tradycyjne fora mają mieć szansę w starciu z zalewem astronomicznych grup na FB chociażby, to trudno takie trendy ignorować. Te okrągłe awatary zwracają uwagę, robiąc efekt "tłumu", sugerując że dyskutuje tu dużo różnych ludzi, czyli warto brać w tym udział itd. Jak wejdziemy na stronę główną AP to wita nas cała masa awatarów i twarzy kolegów - widzimy że tam są ludzie, że się coś dzieje. Jeżeli to u nas dobrze wygląda na stronach wątków - a moim zdaniem bardzo dobrze pasuje - to nie ma się co oglądać na podobieństwo do AP. Mamy dość różnic w stosunku do zaprzyjaźnionej konkurencji by się tym podobieństwem w ogóle nie przejmować.