grzegorz_76 napisał(a):Prace powoli ale do przodu. Wydrążyłem gniazda pod nakrętki do śrub napinających (kontrujących). Widać nakrętki wpuszczone w tarczę na 2 zdjęciu. Zalałem żywicą łby śrub w tarczy lustra głównego. Pod "czubek" śruby napinającej muszę jeszcze wkleić lub przykręcić krążki blachy bo sklejka nie stanowi żadnego oporu. Zamiast tych krążków przygotowałem wcześniej krótkie śruby M4. Chciałem je wkręcić od wewnątrz w tarczę lustra głównego. Łeb śruby wewnątrz wyszlifowałem tworząc gniazdo pod ten wkręt. Przy małych kątach pochylenia tarcz z pewnością nie będzie problemu, ale jeżeli musiałbym mocno skręcić jedną stronę to może wkręt wyskakiwać z gniazda. To temat do sprawdzenia.
Zastanawiam się na czym posadzić lustro. Widziałem już różne rozwiązania, kawałki skóry, filcu. Widziałem też, że lustro klejone było bo tarczy. Ja myślałem żeby zastosować jakieś krążki silikonowe, ale nie bardzo chciałbym kleić. Z boku mocowanie na kątownik z elastycznymi podkładkami. Do przemyślenia. Pozdrawiam.
A rurę(tubus)z czego planujesz? Na jakim montażu to osadzisz? Jaki wyciąg okularowy? Lusterko SW na jakim pajączku?
Sprzedam szufladę filtrową SvBony
Sprzedam simarik, 2025.01.13