Zlot astromiłośników , siedzą gadają o teleskopach…. W pewnej chwili jeden z nich: -Panowie, tylko teleskopy i teleskopy. Porozmawiajmy wreszcie o ****! Cisza. Po 15 minutach jeden nieśmiało: -Moja Synta jest do dupy.
ekolog napisał(a):- Panie Władzo. Może i przejechałem to skrzyżowanie na czerwonym świetle ale jechałem tak szybko że widziałem je jako zielone. To efekt Dopplera.
Kumaty gliniarz zatrzymałby prawo jazdy za przekroczenie prędkości o ponad 50km/h w terenie zabudowanym
A mandat powinien być o wiele wyższy bo kierowca przekroczył prędkość o około jak szacuję z efektu Dopplera 1/3c czyli zdecydowanie nie byłby do zatrzymania przez Policjanta a co więcej szybko opuściłby naszą Galaktykę a jaki z tego morał śpiesz się powoli bo inaczej zdechniesz z głodu Jak ktoś ma czas i ochotę niceh sam policzy
Astropozdrówko Janusz P.
Fujinon 10x50, SCT 6 podręczny, SCT-14" HyperStar, EQ-6, Coronado 60, EOS-6D-mod i takie tam szkiełka do niego od 8 do 4000 mm plus lasery RGB do 2 W
Stary wódz Apaczów stojąc na szczycie góry pokazuje synowi cudowny krajobraz i mówi: - Pewnego dnia te ziemie powrócą do Indian. - Kiedy, ojcze? - Gdy tylko NASA wyśle na Księżyc wszystkie Blade Twarze.
USA. Do Białego Domu dzwonią z obserwatorium astronomicznego: - Panie prezydencie, Rosjanie malują Księżyc na czerwono! Co robić? - Poczekajcie jak wyschnie i dodajcie napis: Coca-cola.
Gorbaczow dzowni do Reagana i mówi: - Proszę przyjąć nasze kondolencje w związku z katastrofą Challengera. - Ale Challenger jeszcze nie wystartował! Wystaruje dopiero za dwie minuty! - W takim razie przepraszam, zadzwonię później.
Student na egzaminie ustnym nie wie prawie nic. Profesor mówi: - Niech pan chociaż narysuje wzór benzenu. Student rysuje sześciokąt foremny. Na to profesor: - Czegoś tu chyba brakuje...? - [cisza] Profesor rysuje w środku okrąg, na co student, uradowany nagłym olśnieniem, woła: - No jasne! Tlenu!