snakersen napisał(a):To może Roztoki Górne
Ja jestem za Bieszczadami, zawsze spoko, tam chociaż dziewicze tereny z bortle 2/1. Pod planety też będzie git bo wyżej.
snakersen napisał(a):To może Roztoki Górne
wampum napisał(a):Krzysztof_P napisał(a):Wojtku Niutek 10" w zasuwanym domku jest u niego.
Zresztą optycznie bardzo dobry, wykonał go dla tego schroniska mój kolega Paweł Socha, włącznie z jego wykonaną optyką.
Krzysztof ma jeszcze jedną miejscówkę na górze na przeciwko na południu, ale nie wiem jakie tam są warunki widoku obszaru nieba. Musiał bym tam pojechać za jego zgodą i zobaczyć.
Pozdrawiam Krzysztof.
To pogadaj o tym domku Krzysztofa, bo On mocno wspominał w ubiegłym roku o tym miesjcu, że jest oddalone od wszystkiego z otwartą przestrzenią na południe i w ogólne to zapraszał Nas (Ci co wtedy siedzieli z nim przy stole w schronisku) aby pojechać i zobaczyć jak będziemy chcieli. Może to będzie dobra alternatywa, pytanie tylko ile osób realnie mogłoby tam przebywać i czy rzeczywiście to taka samotnia/ostoja jak opisywał. Zawsze facet może przy okazji zarobić trochę grosza dodatkowo, a dla Nas mogłoby być fajne miejsce zamienne z Kudłaczami.
snakersen napisał(a):W majówkę byłem w Roztokach. Emil wspominał zloty astro które się tam odbywały cyklicznie. Nawet wstępnie zaproponował cenę. To wygląda mniej więcej tak:
Od czwartku do niedzieli, trzy noclegi, trzy śniadania dwa obiady za 420 zł. Termin do ustalenia.
Mumia napisał(a):Nie wszyscy są z Łodzi
Scaiter napisał(a):Ja też, tylko z kimś bym musiał się zabrać.
[S] Adapter głowicy kulowej Sky-Watcher
Sprzedam Bartek, 2025.05.18[S] siodełko + szyna 42 mm -Svbony
Sprzedam Bartek, 2025.06.16Bino Zeiss Apochromatic & Sharpest Denisa
Sprzedam KORSARZ, 2023.12.05Okular SVBONY SV136 34mm 72 st.
Sprzedam pontar, 2025.06.16