wampum napisał(a):A ja?. Powinienem być pierwszy na liście (zaraz po Wojtku oczywiście)
Wpisz się z numerem 0.

wampum napisał(a):A ja?. Powinienem być pierwszy na liście (zaraz po Wojtku oczywiście)
micropoint napisał(a):Hej,
zastanawiam się czy nie wpaść z 18" newtonem. Mam dość blisko (Poznań), ale patrzę, że Księżyc trochę będzie jeszcze świecił.
wfifiak napisał(a):Szczerze mówiąc, nie byłem tam nigdy na obserwacjach. Z położenia schroniska wynika, że powinny być super warunki do obserwacji planetarnych. Jak będzie z niebem pod DS'y? Nie mam pojęcia. W sumie liczę trochę na Księżyc, żeby powalczyć na nim sprzętami planetarnymi.
Pozdrawiam.
PiotrekB napisał(a):Wififiak, o miejscówkę się nie martw, pod planety i księżyc jest ok. (południowy wschód, południe, południowy zachód do dyspozycji), a i DSy da się obserwować choć niski horyzont rozswietlają trochę miejscowości rozsiane wśród wzgórz.
Byłem tam w zeszłym roku we wrześniu (tak przy okazji zwiedzania okolicy) a że sprzęt miałem w bagażniku to rozstawiłem się na parkingu powyżej schroniska i na obserwacji planet choć nie tylko zleciało pół nocki.
Bardzo miło wspominam te miejsce i tamte obserwacje.
wampum napisał(a):I już mi się podoba lista i skład zlotu, gdzie "gałganki bliźniaki", ma ktoś kontakt?
Eternal84 napisał(a):Cóż, nie śledziłem tematu na bieżąco od kilku tygodni i wychodzi na to, że się spóźniłem. Szkoda, że takie ograniczenia co do liczby osób
Eternal84 napisał(a):Cóż, nie śledziłem tematu na bieżąco od kilku tygodni i wychodzi na to, że się spóźniłem. Szkoda, że takie ograniczenia co do liczby osób
wampum napisał(a):Tak tylko dla pewności, jak liczysz od "0" to już jest 23 sztuk.A jak Eternal się łapie, to 24 sztuki napalonych astroziomów
wfifiak napisał(a):Hej!!!
Jakieś ograniczenia muszą być. Schronisko nie jest z gumy. Będzie to pierwszy nasz zlot w tym miejscu. Nie mamy schroniska na wyłączność. Nie miałem pojęcia, że będzie tyle chętnych i asekuracyjnie zrobiłem wstępną rezerwację na 20 osób. Z dużym prawdopodobieństwem uda mi się powiększyć rezerwację do 25 osób. Więc wpisuję Cię na listę.
Pozdrawiam.
[S] Refraktor Meade 90/1000 po taniości
Sprzedam tomy23, 2025.06.23Parki okularów baader morpheus 6,5 mm
Sprzedam Astronom, 2025.06.21